Pagalvojau, kad gal ir verta parengti naują rubriką, skirtą Dažniausiai Užduodamiems Klausimams (DUK). Tad kartas nuo karto aš atsakysiu į jūsų užduotus klausimus.

Šios dienos klausimas: Ar negatyvios kortos gali būti pozityviomis? Pavyzdžiui, Dešimt kalavijų?

Atsakymas paprastas: TAIP.

O štai keletas dalykių, kuriuos turėtumei apsvarstyti.

  1. Kai kuriose iš tų labai gąsdinančių įvaizdžių mes tikrai galime pamatyti ir lašelį vilties. Pavyzdžiui, kad ir toje pačioje Dešimties Kalavijų kortoje, tolumoje matome saulėtekį. Tai galima interpretuoti, kad po visų sunkumų aušta nauja diena, kuri atneš lašelį gerumo, o su tuo lašeliu prasidės pakilimas, nes blogiau jau nėra kur. O tokioje kortoje kaip Velnias galima pastebėti, kad grandinės yra laisvos – ženklas, kad iš visko galima išsivaduoti, jei tik panorėsi.
  2. Viskas priklauso nuo konteksto ir užduoto klausimo. Pavyzdžiui, jei planuoji išeiti iš darbo, tai iškritę Trys Kalavijai gali būtent tai ir parodyti. Planas pavyks.
  3. Kai kuriais atvejais negatyvi korta tik bando atkreipti tavo dėmesį ir į taip akivaizdžius dalykus, kuriuos vengi pripažinti. Arba perspėja apie tai, kad laikas įsiklausyti į savo nuojautą ar kitų patarimus. Matant, kad rezultatas yra tikrai prastas, tai gali paskatinti padaryti kitokį (geresnį) sprendimą, pasirinkti kitą kelią. Kažkas panašaus į prevencinę mediciną. Ir tai tikrai veikia, jei įsiklausai!

Pridėsiu tik tiek. Nors tas baisiąsias kortas tikrai yra labai nesmagu pamatyti savo (ar kitų) dėlionėje, bet nereikia pamiršti ir to, kad gyvenimas ne vien rožių žiedlapiais klotas (nors ir labai norėtųsi, kad taip būtų). Sunkumai, sudaužyta širdis, netektys – visa tai neišvengiama, bet gali mus kažko išmokyti. Nesvarbu ką rodo Taro kortos tavo dėlionėje, nesvarbu kas vyksta ant stalo prieš tavo nosį (ar net tiesiog tavo gyvenime), svarbu yra tai, ką mes su visu tuo darome ir kokius kelius pasirenkame.

Taigi, perskaitę visą šį straipsniuką, ką manote: ar negatyvios kortos gali būti pozityviomis?

—————————-

Jei nori užduoti savo klausimą, jį gali palikti Komentarų dalyje. Jei nenori, kad tavo klausimą matytų kiti, tuomet užpildyk formą kontaktuose  ir atsiųsk asmeniškai man.

Geros dienos!